Yes!

Vanmorgen ging de wekker en het eerste waaraan ik dacht was mijn lange to-do list van vandaag.
Met vooral heel veel mailtjes, telefoontjes en regelwerk. Bah! Vaak stel ik deze dingen uit, waardoor ze nog langer in mijn hoofd blijven zitten en ik er nog meer tegenop ga zien. Maar vandaag heb ik besloten om mijn hele to-do lijst af te vinken zodat ik mijn hoofd de rest van de week vrij heb voor creatieve projecten. Ja… ik weet het allemaal zo goed hoe het moet en toch doe ik het dan vaak niet. Waarom maak ik het mezelf soms zo moeilijk? Ik neem me voor de 794e keer voor dat ik het vandaag anders ga doen. Wie weet hou ik het dit keer wel vol: )
Na het opschrijven van mijn to-do list zet ik les 4 van het hardloop schema van Evy Gruyaert op mijn Iphone en wandel naar het park.
Een paar weken geleden heb ik bedacht dat ik wil leren hardlopen. Leren, omdat ik het totaal niet kan. Na serieus amper 10 meter raak ik al buiten adem en krijg ik steken in m’n zij. En toch, toch heb ik er ergens altijd naar verlangt. Lekker buiten, muziekje op en even mijn hoofd helemaal leeg rennen. En de ‘runners-high’ ervaren…hoe verleidelijk klinkt dat!
Vandaag moet ik voor het eerst 3 minuten achter elkaar rennen. En dat terwijl ik vorige week al na 2 minuten ging hyperventileren terwijl Evy me vraagt of ik nog mee kan zingen met de muziek. Pffff
Even twijfel ik of ik niet beter week 1 nog een keer moet herhalen, totdat ik mijn ademhaling onder controle heb. Maar ik besluit toch maar te kijken hoe het gaat. Het zonnetje schijnt. En Evy begint te vertellen dat ze trots op me is dat ik al bij les 4 ben. We beginnen met 1 minuut rennen. Dat gaat me makkelijk af. Dan weer 1 minuut wandelen. En dan komt de 3 minuten rennen. Ik probeer te denken aan de runners-high en probeer mijn ademhaling enigszins constant te houden. Ik voel een opkomende steek in mijn zij maar  ik ren rustig door. En dan opeens, sneller dan verwacht, zegt Evy dat de 3 minuten voorbij zijn. Yes! Het is me gewoon gelukt. 3 minuten rennen. Het klinkt misschien belachelijk kort maar voor mij is het een echte overwinning. Ik maak de rest van het schema van in totaal 25 minuten vrij gemakkelijk af. Ik merk ook echt verbetering met vorige week en ik begin toch stiekem te denken dat zélfs ik kan leren hardlopen…De rest van de dag werk ik mijn hele to-do lijst af en kan ik met een trots en tevreden gevoel de vandaag afsluiten. Yes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s